69ste Sint-Christoffel VVKS Brasschaat Rustoord-Antwerpen
In de Sint-Paulus groep zitten veel jongens van de Kaart. Er wordt contact gezocht met de pas benoemde pastoor (pastoor van Rustoord van 1945 tot 1979), E. H. Ernest Ligtvoet. Hij belooft de groep te steunen en wordt aalmoezenier.
Op 11 juni 1945 start de scouts groep officieel op de Kaart onder de naam “69ste eenheid Sint-Christoffel, VVKS, Brasschaat Rustoord-Antwerpen-Noord”. Een lichtblauwe das met donkerblauwe rand wordt hun groepsdas.
Tegen de winter slaagt pastoor Ligtvoet erin om bij de Eerwaarde Zusters van “Het Gesticht” een lokaal los te krijgen aan de rand van hun domein. Het gebouw is een vrij grote zaal achterin de tuin van het “gesticht/pastorij”, in de buurt van de grot.
Het is voor pastoor Ligtvoet niet gemakkelijk om de scoutskampen mee te maken. Daarom vraagt hij een nog jonge priester om hulp aalmoezenier te worden. Zo komt in 1948 Cor De Bondt de leidingsploeg versterken. Cor is een geboren kaartenaar, in de jaren dertig nog welp bij de Sint-Paulusgroep. Hij voelt zich vlug thuis in het scoutsmilieu.
In 1947 is het ledental zo gegroeid dat tot een splitsing van verkenners en jongverkenners wordt besloten.
In 1952 werd de legerdienst verlengd tot 21 maanden. Hierdoor ontstaat een tekort aan leiding. Tegelijkertijd trekken de zusters van het gesticht de toestemming in om het lokaal nog verder te gebruiken. Er wordt nog kort een lokaaltje in de Max Hermanlei in gebruik genomen, maar de ziel is er uit. Daarom besluit men, in overleg met aalmoezenier De Bondt, aan te sluiten bij de op handen zijnde fusie van de vier Brasschaatse scoutsgroepen.