Hoek Charleslei Zegersdreef
20ste Sint-Paulus, barakken Amerikaans leger, spie grond Zegerdreef, Charleslei
De verrassing is groot als er midden september 1945 twee grote gele notarisaffiches aangeplakt zijn aan het lokaal in de de Borrekenslei.135 De eigendommen van de familie Lombaerts worden openbaar verkocht, alsook het scoutslokaal.
Notaris Lombaerts, vader van Piet Lombaerts, is overleden. Hij bouwde destijds twee scoutslokalen (delle Faillestraat en de Borrekenslei). Op 24 januari 1946 wordt de verkoopakte verleden en gaat over in handen van particulieren.
Carlo Heyman , groepsleider, houdt beraad met onderpastoor Alfons Jennes, enkele ouders en vrienden van de Sint-Paulus groep en besluit om uit de Amerikaanse legerstock een drietal barakken te kopen en een terrein te zoeken om ze op te stellen.
Het zijn licht metalen constructies met golfplatenwanden, 5 à 6 meter breed en 10 à 12 meter lang. Voor en achter een raam en een houten deur. IJzig koud in de winter, snikheet in de zomer.
Om de aankoop te financieren, ongeveer BEF 30 000, wil men bij vrienden en kennissen een soort obligatenlening van 30 deelbewijzen van elk BEF 1 000 plaatsen, terug betaalbaar na 1 jaar tegen een intrest van 5%.
De barakken aankopen is één zaak, een plaats zoeken om te installeren een ander. Voorlopig wordt geen plaats gevonden. De barakken worden vakkundig uit elkaar genomen en in de stallingen bij Michielssen aan de Michielssendreef opgeborgen.
De heer Jules Velge, burgemeester van Brasschaat van 1951 tot 1958, zorgt voor toelating om de barakken op het oude sportstadion van de Amical, aan de hoek Zegersdreef-Frilinglei-Charleslei op te richten.